Kadi

November 13, 2009

Aah yes, and the pig flew:

Filed under: Public,Shinto — kadiphd @ 1:18 pm

pig flew

Pannkoogid: väiksema koguse jaoks: 2 muna, jahu 6-8 spl, suhkrut 4 spl, soola 0,5 tl, soodat 2 tl, piima – soovitavalt kas pett või keefir või hapupiim, kui seda pole, sobib ka tavaline (mitte rasvatu) piim. klopi muna suhkruga, lisa jahu, sool, sooda, tasahaaval segades vedelik, et ei tekiks tükke. Peaks jääma sihuke parajslt paksem voolav asi so taigen. Ja siis praadida ja süüa mingi moosiga, soovitavalt maasika :) 

Hakklihakaste: u.300 gr hakkliha – soovitav looma- ja sealiha segu, (üks on muidu liiga rasvane, teine liiga kuiv), soola-pipart maitse järgi, pipart muidugi hästi vähe🙂 soola tuleb ikka soolasele toidule panna, unustasin eraldi lisada🙂 jah, ma olen teinekord pannud porgandit ka, kui on aega riivida, tuleb maitsvam, kui need lisandid sees, ja ikka pane soola igale soolasele toidule, mida teed
piima 0,8 l, jahu 2 spl, 1 sibul, 1 küüs küüslauku purustatult/hakitult hästi peeneks (juhul kui seda ikka süüakse). Mina olen veel tükeldanud 1 paprika kuubikuteks, siis ühe väiksema porru nii rohelise kui valge osaga – sel juhul sibulat ei pane, ja kui viitsid, üks suur või 2 väiksemat porgandit riivida. Pruunistad hakkliha väheses õlis pannil, enne päris pruunistumist lisad paprika-porru-küüslaugu-porgandi, hautad veidi, et hamba all ei krõmpsu, vaid on pehmem, siis kui on pehme, lisad 2 väikese kuhjaga spl jahu, segad ühtlaseks, lisad piima ja segad keema hakkamiseni – siis tuleb ühtlane segu.

Juurde keeda kartuleid – keskmise suurusega kas koorimata või kooritult – siis lisad keevale veele, ja soola paned ka ja katsud noaotsaga, kas on pehmed. Olenevalt kartulite suurusest keeta 20-30 minutit (hästi suured poolita), siis kurnata vesi ära ja natuke aurutada kuumal pliidil – potti raputades, jäävad muredamad, mitte vesised. Head isu! armastan ema

Kartulipuder: Sellest kogusest tuleb ports, mida saate vähemalt 2 päeva süüa (kui mitte 3).
kartuleid – 2 kg või siis u.20 kartulit (ma ei tea, mis jaapanlaste mõistes on keskmine kartul, aga nii u.sinu rusika suurus või natuke väiksem) piima 0,5 liitrit võid või margariini 100 gr 1-2 sibulat maitse järgi soola Kartulid koorida, lõigata 4-ks, panna külma veega keema (nii et kartulid veega kaetud), lisada soola maitse järgi 1-2 tl keeduvele, lisada tükeldatud sibul ja keeta kartul hästi pehmeks, seejärel kurnata vesi ära. Piim kuumutada eraldi nõus keemiseni, lisada kuum piim kurnatud kartulitele potti juurde, samuti või, seejärel trampida nuiaga kartul pehmeks ja hiljem miksriga vahustada ühtlaseks, maitsta ja vajadusel lisada natsa soola. Head isu! armastan ema

Tatrapudru sisse (teen putru korraga u.300 gr tatart ja 1 l vett) – enne kuumutan pestud tatart poti põhjas õlis – ja siis lisan vee ning lasen keema, ja keema hakkamisel lisan (võid lisada ka 1 kanapuljongi kuubiku, aga siis ole soolaga ettevaatlik – lase natuke asjadel koos keeda ja enne maitse, kui lisad): 300 gr pannil pruunistatud hakkliha purustatud 1 küüslauguküünega jahakklihamaitseainet hakklihale siis kui seda pruunistan; u.2 riivitud porgandit; 1 punane paprika tükeldatult 1 väiksem porru tükeldatult (kui seda pole, siis sibula pruunistan koos hakklihaga pannil) ja hautan pudru pehmeks. Lisada soola maitse järgi. head isu! klimsi ema

Leave a Comment »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: